TUZ TERAPİSİ (HALOTERAPİ)


Geçmişi antik çağlara kadar dayanan Tuz Terapisi günümüzde yaşam kalitesini arttırmaya yönelik uygulanan doğal bir terapi yöntemidir. Tuz Terapisi, doğal tuz madenlerinin mikro kliması sağlanarak, solunum yollarını rahatlatan; alerji, astım ve kulak-burun-boğaz ile ilgili rahatsızlıklarda kullanılan bir terapi yöntemidir. Tuz Terapisi; yer, tavan ve ...

TUZ TERAPİSİ (HALOTERAPİ)



Geçmişi antik çağlara kadar dayanan Tuz Terapisi günümüzde yaşam kalitesini arttırmaya yönelik uygulanan doğal bir terapi yöntemidir. Tuz Terapisi, doğal tuz madenlerinin mikro kliması sağlanarak, solunum yollarını rahatlatan; alerji, astım ve kulak-burun-boğaz ile ilgili rahatsızlıklarda kullanılan bir terapi yöntemidir. Tuz Terapisi; yer, tavan ve  duvarların doğal tuzlarla kaplı olduğu Tuz Odasında gerçekleşir. Havaya çok ince öğütülmüş Himalaya Tuzu püskürtülerek mikrop ve alerjenlerin olmadığı steril, rahatlatıcı ve negatif iyonlu bir ortam sağlanır.

Neden Himalaya Kristal Tuzu?

Yapılan en son bilimsel araştırmalara göre, insan sağlığı için en kaliteli tuzun Himalaya Kristal Tuzu olduğu öğrenilmiştir. Hücre zarından kolaylıkla girebilidigi için, Himalaya Tuzu vücudun mineral eksikligini tamamlamaya yardımcı olur. Tuz Odasında kullanılan tuzlar yüksek mineralli tamamen doğal Himalaya Tuzlardır. Halotherapy, solunum yollarınızı polen gibi alerjenlerden ve tütün dumanının kalıntılarından arındırır. Ciğerlerimizde oluşan bakteri ve mikropları yok ederek enfeksiyon riskini azaltır. Solunum yollarında sağladığı rahatlatıcı etki sayesinde uykusuzluk, stres ve konsantrasyon bozukluğu gibi sorunlarınızın ortadan kalkmasına da yardımcı olur. "Tuz Terapisi aynı zamanda bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve hastalıklara karşı direncimizi yükseltir. 7 ila 12 seans sonunda faydalarını yaklaşık 6-12 ay süresince hissetmeye devam ederiz". New England Journal of Medicine, 2006.

Halo Therapy'nin başlıca faydaları aşağıda listelenmiştir.

1. Sık görülen viral enfeksiyonlarda, öksürük ve soğuk algınlığında
2. Astımda
3. Kronik KBB (kulak-burun-boğaz) hastalıklarında
4. Bronşitte, sinüzitte
5. Sık görülen kulak enfeksiyonlarında
6. Alerji kaynaklı cilt sorunlarında
7. Egzama ve deri iltihabında
8. Sedef hastalıklarında
9. Uykusuzlukta
10. Eklem ağrıları ve artritte

Hangi durumlarda tuz terapisi tavsiye edilmez?

1. Ateşli enfeksiyonlarda
2. Kanserli hastalarda
3.Tüberküloz geçirmiş veya geçirmekte olan hastalarda 



Rezervasyon & İletişim : 

Grand Özgül Termal

 Pazarlama & Organizasyon Koordinatörü 

Kamil TÜZÜNEL : 0536 682 43 38



Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © GRAND ÖZGÜL TERMAL - Blogger Templates - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -