TERMAL SU,HANGİ HASTALIKLARA FAYDALI?
KAPLICA SUYUNUN SAĞLIĞIMIZA FAYDALARI.
Kaplıca, sıcak yeraltı sularından yararlanmak için yeryüzüne çıktıkları kaynakların çevresine kurulan hamam görünümündeki tesislere verilen isimdir. İnsan sağlığı açısından yararlı olduğu,
TERMAL SU,HANGİ HASTALIKLARA FAYDALI?
KAPLICA SUYUNUN SAĞLIĞIMIZA FAYDALARI.
Kaplıca, sıcak yeraltı sularından yararlanmak için yeryüzüne çıktıkları kaynakların çevresine kurulan hamam görünümündeki tesislere verilen isimdir. İnsan sağlığı açısından yararlı olduğu,
bazı hastalıkları iyileştirici özelliği bulunduğu bilinen kaplıcalar, turizm açısından da önem taşırlar.


Solunum Sistemi Hastalıkları

Astma bronşiyal, Aronik bronşit, Alerjik üst solunum yolu hastalıkları, Pnömokonyoz'dır. Bu tür hastalıklarda daha çok klimaterapi uygulanmaktadır.

Cilt Hastalıkları

Egzema, Akne, Psöriasis, Nörodermit, Kronik rezidüel ürtiker.

Kas- İskelet Sistemi Hastalıkları 
Dejeneratif eklem hastalıkları(Kireçlenmeler), Yumuşak doku romatizmaları, Bazı inflamatuar romatizmal hastalıklar (örneğin Ankilozan Spondilit, Romatoid Artrit), Ortopedik girişimler sonrası, 
Travmalar sonrası'dır. Bu tür hastalıklarda daha çok banyo kürleri uygulanmaktadır.
Kalp-Dolaşım Sistemi Hastalıkları
Kompanse kalp yetmezliği, Fonksiyonel dolaşım bozukluğu, Esansiyel hipertansiyon, Varisler, Periferik arter hastalıkları, Esansiyel hipontansiyon (özellikle ortostatik)'dır. Bu tür hastalıklarda daha çok banyo ve iklim kürleri uygulanmaktadır.
Mide-Bağırsak- Metabolizma Hastalıkları 
Mide hastalıkları, Şeker hastalığı, Obesite, Gut, Karaciğer-Safra kesesi fonksiyonel yetmezlikleri'dir. Bu tür hastalıklarda içme kürleri ve şifalı çamur ağırlıklı olarak uygulanmaktadır. 

Böbrek ve İdrar Yoları Hastalıkları
Kronik piyelonefrit, Kronik sistit, Kronik prostatit, Böbrek taşları, Fonsiyonel yetmezlik. Bu tür hastalıklarda içme kürü, şifalı çamur ve banyo kürü ağırlıklı olarak uygulanmaktadır.
• Kadın-Doğum Hastalıkları


Genital organların müzmin hastalıkları, Vejetatif over yetmezliği, Fonksiyonel sterilite (kısırlık), Ameliyatlar sonrası adhezyon profilaksisi, Dismenore, Fluor. Bu tür hastalıklarda daha çok banyo kürü uygulanmaktadır.


Özellikleri :

· Kimyasal sınıflandırılmasının; bikarbonat, sodyum, karbondioksit ve hidrojen sülfürlü olarak yapıldığı Gazlıgöl kaplıcası suyunun içinde klorür, iyodür, bromür, florür, sülfat, nitrat, nitrit, hidrofosfat, karbonat, bikarbonat, hidroarsenat gibi iyonların yanı sıra, serbest karbondioksit ve serbest kükürtlü hidrojen gazları bulunmaktadır . Ayrıca kaplıcanın temperatürü 64 CİMKB 6,9 ' dur , radyoaktiviTlferi Rn 0,2 ile 0,29 eman arasında değişmekte olup , pH değerleri ....

· Şifa Özellikleri :

Gazlıgöl kaplıcasından , içme ve banyo tedavileri için faydalanılmaktadır . Suyun bulunduğu Kapalı ortamlarda meydana gelen nemli ve buharlı havanın solunumu da Tedavi edici bir Etki göstermektedir .
Genel olarak romatizmal hastalıklar ve dolaşım Sistemi sendromları rahatsızlıkları adi Altında , karaciğer , safra kesesi , mide ve bağırsakların spastik ağrılı sendromları , nevralji , nevrit , artroz , saboreik Deri hastalıkları ve kadin hastalıkları tedavisinde faydalı oldugu gözlenmiştir .
İçme tedavisi kürler şeklinde yapılır . Yapısında bulunan karbondioksitin periferik dolaşımı genişletici ve kan dolaşımını düzenleyici etkisi bulunduğundan içilmesi öğüt edilmektedir .
Solunum yoluyla,
kalbin çalışma kapasitesine ,
ritmine ,
atım hacmine etkileri ,
koroner damarları genişletici ve arteriel tansiyon düşürücü tesirleri olduğu bilinmektedir. Solunum yollarını rahatlatıcı etkileri de bulunmaktadır .
Ayrıca , metabolizma hastalıklarında da bir taraftan sıcağın etkisi ile , özellikle buğu banyolarında terleme ve yıkım faaliyeti hızlandırılırken , diğer taraftan içmece kürleriyle Metabolik Faaliyet zincirinde önemli rolü olan organların çalışmasını düzenlenmektedir .
Gazlıgöl kaplıcasında vücudun ihtiyaç duyduğu kombine BİR Tedavi ve Dinlenme imkânı Rahat BİR şekilde sağlanabilmektedir .
Nörolojik Hastalıklar
Merkezi ve periferik kronik inflamatuar hastalıklar, Omurga hastalıkları, Travmatik lezyonlar, Spastik paraliziler, Nöro ve myopatiler, Vasküler nörolojik hastalıklar, inme rehabilitasyonu, Nöro-vejetatif distoni'dir.




Daha Detaylı Bilgi Sahibi Olmak İçin Sitemizi İnceleyebilir Tanıtım Videomuzu İzleyebilir  İletişim Bölümünden Bize Ulaşarak Türkiyenin Bir Çok İlinden Ücretsiz Düzenlenen Servislerimizle Tesislerimizi Ziyaret Edip Tanıtım Sunumlarımıza Katılabilirsiniz.


GRAND ÖZGÜL TERMAL SATIŞ VE ORGANİZASYON 

 KOORDİNATÖRÜ: KAMİL TÜZÜNEL





Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © GRAND ÖZGÜL TERMAL - Blogger Templates - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -